Kompanija Koh-i-Noor ima evropske korene koji sežu do 1790. godine kada je Josef Hardtmuth osnovao fabriku keramike u Beču. Kompanija Koh-i-Noor je bila pionir u proizvodnji materijala za umetnost i pribor za pisanje i slikanje, gde je on kreirao sistem stepenovanja mekoće grafitnih olovaka i njihovim oznakama koje se i dan-danas koriste (označavanje H, HB, F i B za različite stepene mekoće grafitnih olovaka). Kompanija je nastavila sa inovacijama u proizvodnji olovaka i gumica za brisanje, a 1919. godine osnovala je ogranak u Americi.

Tokom Drugog svetskog rata, kompanija se podelila na Koh-i-Noor Severna Amerika i Koh-i-Noor Evropa. Koh-i-Noor Evropa se bavila proizvodnjom materijala za likovnu umetnost, kao što su olovke i boje, kao i kancelarijskim i školskim potrepštinama, dok se Koh-i-Noor USA fokusirala na proizvodnju materijala za tehničko crtanje.

Brend Koh-i-Noor je sinonim za kreativnost još od 1850-ih godina, posebno u regiji Bohemija u Češkoj Republici, koja je bila dom nekim od najvećih kreativnih umova u istoriji, kao što su Alfons Mucha, Franz Kafka, Antonin Dvorák, Jan Neruda, i mnogi drugi umetnici, pisci, fotografi i muzičari.

Prikazano svih 5 rezultata