Papirne fabrike Magnani svoje poreklo datiraju još iz XV veka, kada su prvi naseljenici razvijali mlin na obalama reke Pescia koja je bila poznata po svojim čistim vodama, esencijalnim uslovom za proizvodnju papira.

Magnani je već u 18. veku započeo sa izvozom svojih papira širom sveta i među njihovim kupcima nalazila se većina vladajućih porodica Evrope i državne kovnice mnogih zemalja koje su cenile kvalitet papira za sigurnost proizvedenih u mlinu na cilindričnim mašinama – jedinima koje mogu garantovati najviše standarde kvaliteta. Među kupcima bio je i Napoleon Bonaparta koji je izabrao mlin da proizvede specijalni papir sa vodenim žigom za objavu svog venčanja sa Marijom Luisom D’Austrija, originalni kalup i dalje se čuva u Magnani mlinu.

Mlin Magnani je takođe bio dobavljač za Krunsku porodicu Italije za neke specifične papire, i na njihovim papirima potpisani su vrlo važni dokumenti i sporazumi.

Tokom godina, veoma važni umetnici kao što su Pikaso, De Kiriko, Gutuzo, Anigoni, Makari, Bueno, Guarnijeri, Morandi, pisci poput D’Anuncija, Đustija i mnogi drugi navikli su da imaju svoj sopstveni papir proizveden kao znak distinkcije.

Prikazano svih 28 rezultata